ପ୍ରିଜମ ନ୍ୟୁଜ ବ୍ୟୁରୋ: ଛୋଟ ପିଲାମାନେ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବାକୁ ଆଦୌ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ। ପାଳଙ୍ଗ, ଭେଣ୍ଡି, ଲାଉ ପରି ପନିପରିବା ଦେଖି ପିଲାମାନେ ନାକ ଟେକିବା ଆରମ୍ଭ କରିଦିଅନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ବର୍ତ୍ତମାନ ବୈଜ୍ଞାନିକମାନେ ଏକ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଜିନିଷ ଆବିଷ୍କାର କରିଛନ୍ତି ଯାହା ଜାଣି ଆପଣ ଚକିତ ହୋଇଯିବେ। ଇଂଲଣ୍ଡର ବୈଜ୍ଞାନିକମାନେ ଦାବି କରିଛନ୍ତି ଯେ ଜନ୍ମ ପୂର୍ବରୁ ମଧ୍ୟ ଅର୍ଥାତ୍ ଗର୍ଭରେ ଥିବା ଗର୍ଭସ୍ଥ ଶିଶୁ ମଧ୍ୟ ମା’ର ଗାଜର ଖାଇବାରେ ଉତଫୁଲିତ ହୋଇଥାଏ। ଯେତେବେଳେ କି ସବୁଜ ପନିପରିବା ଖାଇବା ସମୟୀ ତାର ମୁହଁ ଦୁଃଖୀ କରିଦିଏ।

ସିଏନ୍ଏନ୍ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ, ଧୁରୁମ୍ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ଗର୍ଭସ୍ଥ ଶିଶୁର ଅଧ୍ୟୟନ ଅନୁଯାୟୀ ଏହି ତଥ୍ୟ ପଦାକୁ ଆସିଛି। ଗର୍ଭଧାରଣ ଏବଂ ନବଜାତକ ଅନୁସନ୍ଧାନ ଲ୍ୟାବରେ ଏକ ଗବେଷଣା କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା ମହିଳାଙ୍କ ଗର୍ଭରେ ବଢୁଥିବା ପିଲାମାନଙ୍କ ଉପରେ ଥିଲା। ଏହି ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ଶିଶୁମାନେ ଜନ୍ମ ପୂର୍ବରୁ ମଧ୍ୟ ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ଗନ୍ଧ ପାଇଁ ଭିନ୍ନ ଭାବରେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ପ୍ରକାଶ କରିବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତି। ଖାଦ୍ୟରେ ସେମାନଙ୍କର ପସନ୍ଦ ଏବଂ ନାପସନ୍ଦ ଜନ୍ମ ପୂର୍ବରୁ ମଧ୍ୟ ବିକଶିତ ହୋଇଥାଏ।

୧୦୦ ମହିଳାଙ୍କୁ ନେଇ ହୋଇଥିଲା ଗବେଷଣା :

ପ୍ରକାଶିତ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ ୧୦୦ ଜଣ ମହିଳାଙ୍କୁ 4D ଅଲଟ୍ରାସାଉଣ୍ଡ ସ୍କାନ ମାଧ୍ୟମରେ ଅନୁସନ୍ଧାନ କରାଯାଇଥିଲା। ସମସଅନୁସନ୍ଧାନ୧୮ ରୁ ୪୦ ବର୍ଷ ବୟସର ଥିଲେ ଏବଂ ୩୨ ରୁ ୩୬ ସପ୍ତାହ ଗର୍ଭବତୀ ଥିଲେ। ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ୩୫ ଜଣ ମହିଳାଙ୍କୁ ସବୁଜ ରଙ୍ଗର ବନ୍ଧା କୋବିରେ ତିଆରି କ୍ୟାପସୁଲ ଦିଆଯାଉଥିବା ବେଳେ ୩୫ ଜଣ ମହିଳାଙ୍କୁ ଗାଜରରେ ତିଆରି କ୍ୟାପସୁଲ ଖାଇବାକୁ ଦିଆଯାଇଥିଲା। ଏଥି ସହିତ, ଅବଶିଷ୍ଟ ୩୦ ମହିଳାଙ୍କୁ ଉଭୟ ସ୍ୱାଦର କ୍ୟାପସୁଲ ଦିଆଯାଇନଥିଲା ।

ଗର୍ଭସ୍ଥ ଶିଶୁ ଗାଜରର ସ୍ୱାଦ ପାଇ ହସିବା ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ:

ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ସ୍କାନ ଦିନ ଗାଜର କିମ୍ବା କୋବି ନ ଖାଇବା ଏବଂ ସ୍କାନର ୧ ଘଣ୍ଟା ପୂର୍ବରୁ କିଛି ଖାଇବା କିମ୍ବା ପିଇବାକୁ ମନା କରାଯାଇଥିଲା। ଏହାପରେ ସେମାନଙ୍କୁ କ୍ୟାପସୁଲ ଖାଇବାକୁ ଦିଆଯିବା ସହ ଏହାର ୨୯ ମିନିଟ ପରେ ସେମାନଙ୍କୁ ସ୍କାନ କରାଯାଇଥିଲା, ସେତେବେଳେ ଦେଖାଗଲା ଯେ ଗାଜର ଥିବା କ୍ୟାପସୁଲ ଖାଇଥିବା ମହିଳାଙ୍କ ପିଲାମାନଙ୍କର ଚେହେରା ହସ ହସ ଦେଖାଇ ଯାଇଥିବା ବେଳେ କୋବି କ୍ୟାପସୁଲ ଖାଇଥିବା ମହିଳାଙ୍କ ପିଲାମାନଙ୍କ ଚେହେରା ଦୁଃଖୀ ଦେଖା ଯାଉଥିଲା।

ଭ୍ରୁଣର ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ଗନ୍ଧକୁ ଚିହ୍ନିବାର କ୍ଷମତା ଅଛି:ଏହି ଅନୁସନ୍ଧାନର ମୁଖ୍ୟ ଗବେଷକ ବେଜା ଉଷ୍ଟୁନ୍ ସିଏନ୍ଏନ୍ ସହିତ କଥାବାର୍ତ୍ତା କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆମେ ଏହି ଅନୁସନ୍ଧାନ କରିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଥିଲୁ ଯାହା ଦ୍ଵାରା ଗର୍ଭସ୍ଥ ଶିଶୁର ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ଗନ୍ଧ ବୁଝିବା ପାଇଁ କେତେ କ୍ଷମତା ଅଛି ତାହା ଆମେ ଜାଣିପାରିବୁ। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ଅଧ୍ୟୟନ ସ୍ପଷ୍ଟ ଭାବରେ ଦର୍ଶାଉଛି ଯେ ଗର୍ଭଧାରଣର ଶେଷ ୩ ମାସରେ, ଭ୍ରୁଣଗୁଡ଼ିକ ପରିପକ୍ୱ ହୋଇ ମା ’ଖାଇଥିବା ଖାଦ୍ୟ ଦ୍ୱାରା ସ୍ଥାନାନ୍ତରିତ ହୋଇ ସ୍ଵାଦ ଚିହ୍ନି ପାରିଥାନ୍ତି।