ପ୍ରିଜମ ନ୍ୟୁଜ ବ୍ୟୁରୋ:ଚିନି ଅପେକ୍ଷା ଗୁଡ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଭଲ ବୋଲି କୁହାଯାଏ, ଏବଂ ଏହା ସତ୍ୟ। କିନ୍ତୁ ଚା’ରେ ଚିନି ବଦଳରେ ଗୁଡ ପକେଇବା ଏକ ଭଲ ମିଶ୍ରଣ ନୁହେଁ। ଉଭୟକୁ ଏକାଠି ଖାଇବା ଶରୀର ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇଥାଏ। ବିଶେଷ କରି କ୍ଷୀର ଚା’ ରେ ଗୁଡ ପକେଇବା ଅଧିକ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇଥାଏ। ଆୟୁର୍ବେଦରେ ଉଭୟଙ୍କୁ ଖରାପ ଖାଦ୍ୟ ମିଶ୍ରଣ ବର୍ଗରେ ରଖାଯାଇଛି। କ୍ଷୀର ରେ ଥଣ୍ଡା ଗୁଣ ରହିଥିବା ବେଳେ ଗୁଡ଼ରେ ଗରମ ଉପାଦାନ ରହିଥାଏ। ତେଣୁ ଏହା ଶରୀରରେ ବିଷାକ୍ତ ରସାୟନ ତିଆରି କରିଥାଏ।

ଆୟୁର୍ବେଦରେ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣର ଖଣି ଭାବରେ ଗୁଡକୁ ବିବେଚନା କରାଯାଏ। କିନ୍ତୁ ଯେତେବେଳେ ଏହା କ୍ଷୀର ସହିତ ମିଶ୍ରିତ ହୁଏ, ସେତେବେଳେ ଏହାର ସମସ୍ତ ଗୁଣ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ। କ୍ଷୀର ଏବଂ ଗୁଡର ପ୍ରଭାବ ଭିନ୍ନ ଅଟେ। ଏହା ହଜମ ଶକ୍ତିକୁ ଦୁର୍ବଳ କରିଥାଏ ଏବଂ ପେଟ ସମସ୍ୟା, ଗ୍ୟାସ୍, ଅମ୍ଳତା ଭଳି ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ।ଗୁଡ଼ରେ ଭିଟାମିନ୍, ଫସଫରସ୍, ଆୟର, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ଏବଂ ପୋଟାସିୟମ୍ ମିଳିଥାଏ। କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ଚା’ ସହିତ ମିଶାଇ ପିଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ ।

ଚା’ରେ, ଆପଣ ଚିନି ପକାଇବାକୁ ଚାହୁଁ ନଥିଲେ ତାହା ବଦଳରେ ମିଶିରୀ ଖଣ୍ଡ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ। ମିଶୀରି କ୍ଷୀର ପରି ଥଣ୍ଡା, ଏହା ବୀଜରେ କୌଣସି ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆସେ ନାହିଁ।ଯେଉଁମାନଙ୍କର ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ସମସ୍ୟା ରହିଛି, ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଗୁଡ ଖାଇବା ଆବଶ୍ୟକ ନୁହେଁ । କିନ୍ତୁ ଯେଉଁମାନଙ୍କର ବିପି ସମସ୍ୟା ଅଛି ସେମାନେ ଗୁଡ ଖାଇବା ଉଚିତ୍।ଗୁଡ ଆପଣଙ୍କ ହେମୋଗ୍ଲୋବିନ୍ ଲେବଲ୍ ବଢାଇଥାଏ। ଏକାସାଙ୍ଗରେ, ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ହାରକୁ ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ, ଆପଣ ଖାଲି ପେଟରେ ପାଣି ସହିତ ଗୁଡ ଖାଇପାରିବେ । ଯଦି କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ଅଛି, ତେବେ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ ପାଣି ସହିତ ଗୁଡ ଖାଇବା ଲାଭଦାୟକ। ଏହା ଶରୀରକୁ ଡିଟକ୍ସ କରିବା ପାଇଁ କାମ କରେ।