ପ୍ରିଜମ ନ୍ୟୁଜ ବ୍ୟୁରୋ:ଫ୍ରାଏଡ୍ ରାଇସ ହେଉଛି ଏକ ଏସୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଯାହାକି ଏକ ତାୱା କିମ୍ବା ପ୍ୟାନରେ ଫ୍ରାଏ କରି ଅତି ସହଜରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିହେବ। ଅତି କମ୍ ସମୟରେ ଏହି ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ହେବ, ମାତ୍ର ୧୦ ମିନିଟ୍ ସମୟ ଲାଗେ ଏଥି ପାଇଁ। ଆପଣ ଏହାକୁ ନିଜ ପସନ୍ଦର ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ଖାଇପାରିବେ। ତାଛଡା ଡିନର କିମ୍ବା ଲଞ୍ଚରେ ମଧ୍ୟ ଏହାକୁ ଖାଇ ପାରିବେ।ତେବେ ଆଜି ଆମେ ଏକ ନୂଆ ଶୈଳୀରେ ବଳକା ଭାତରେ ଚାଇନିଜ୍ ଫ୍ରାଏଡ ରାଇସ ତିଆରି କରିବାର ପଦ୍ଧତି ବିଷୟରେ କହିବୁ। ଯାହା କରିବାତ ସହଜ ଓ ଖାଇବାକୁ ମଧ୍ୟ ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ରନ୍ଧା ହୋଇଥିବା ଭାତ, ୧ କପ୍ କଟା ପିଆଜ,୧ କପ୍ ବିନ୍ସ, ରସୁଣର ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ, କପ୍ ଗାଜର, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ।ଗୋଟେ ଚାମଚ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଧ ଚାମଚ ଚିଲି ଫ୍ଲେକ୍,୨ ଚାମଚ ଭିନେଗାର। ୧ଚାମଚ ଟମାଟୋ ସସ୍ , ଧନିଆ ପତ୍ର, ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ:

ସର୍ବପ୍ରଥମେ ଏକ ପ୍ୟାନ ନେଇ ସେଥିରେ ତେଲ ପକାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ, ଏବେ ସେଥିରେ ରସୁଣ ପକାନ୍ତୁ ଟିକେ ଭାଜିଲା ପରେ ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହା ପାଚିଲା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ।ଯେତେବେଳେ ପିଆଜ ଭଲଭାବେ ବ୍ରାଉନ୍ ହୋଇଯିବ, ସେଥିରେ କଟା ଗାଜର ଏବଂ ବିନ୍ସ ମିଶାଇ ଦୁଇରୁ ତିନି ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଥିରେ ଲୁଣ, ଚିଲି ପାଉଡର, ଚିଲି ଫ୍ଲେକ୍, ମସାଲା, କେଚପ୍ ଏବଂ ଭିନେଗାର ମିଶାନ୍ତୁ, ବର୍ତ୍ତମାନ ସମସ୍ତ ଉପାଦାନକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ମସଲାରେ ରନ୍ଧା ହୋଇଥିବା ଭାତକୁ ମିଶାନ୍ତୁ, ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଢାଙ୍କୁଣୀ ଘୋଡାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଏକ ମିନିଟ୍ କିମ୍ବା ୨ ମିନିଟ ଫୁଟିବାକୁ ଛାଡ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ ଯାହା ଦ୍ଵାରା ମସାଲାର ସ୍ୱାଦ ଚାଉଳରେ ଭଲ ଭାବରେ ପ୍ରବେଶ କରିପାରିବ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଚାଇନିଜ୍ ଫ୍ରାଏଡ ରାଇସ। ଏଥିରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାଇ ସଜାଇ ପରଷନ୍ତୁ। ଆପଣ ଏଥିରେ ସୋୟବିନ, ଆଳୁ ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପରିବା ମଧ୍ୟ ପକେଇ ପାରିବେ।